top of page
малка руда
Как започнахме

 

 

Философия

 

 

                                


           
Събор на осъзнатите дейности 

 

 

 

Нашето Дело
 
 

 

 

Budding Tree
Field of Chrysanthemums
Spring Forest
Fresh Herbs
Програма/Новините

 

 

Осъзнати братя и сестри, Деца на Земята!
Събитието „Жива Земя - Събор на осъзнатите действия” е покана за съвместна работа и празнуване на един от Най-важните празници в календара на Българите – ЕНЬОВ ДЕН, или Денят на Слънцето, което се случва всяка година на 21-22 юни.

 

Център и Цел на Събора е Изгревът на Слънцето в Най-Дългият Ден от Годината. Тогава се случва и най-голямото тайнство - Слънцето се къпе в росата и изворите и зарежда водните молекули с най-положителната си Енергия. Взирането в Слънчевия Диск в този пиков момент зарежда организма със сила. А когато всичко това е придружено от тайнството на молитва, ритъм, музика и танц, тоест - всеобщ творчески процес, то преживяването и резултатите са:

Пречистване и Зареждане с Енергията на Добруването!

 

А Добруването е онова състояние, в което всички живи същества са щастливи и са в хармония по между си. Всички Древни Народи са имали отношение към този Момент. Прабългарите казвали, че „в нощта срещу Еньов Ден Звездите целуват тревите” и почитали Природата с празненства, Инките правели жертвоприношения, а Друидите го възпявали.

 

Акцент на Събора са Древните Живи Български практики и ритуали на този ден. Идеята е да слеем легендите и преданията в единен творчески акт и чрез умението си да импровизираме по темата, да излеем сърцата си в ефира, поемайки чистата Светлина. Няма думи, няма формули, няма правила. Има обща цел и молитвен ритуал. Творчески процес на свободното общочовешко изкуство, посветено на Светлината – вън и вътре. Подредени в няколко кръга, да сътворим Изгрева на Новия Свят. Свят на Хармония и Добруване. Залагайки идеята и вярата в мислите си, ние я предизвикваме и тя става реалност. Опита ни от фестивал „СлънцеЛуна” показва, че хората, които са присъствали, са подобрили здравето си и се усещат просветлени! 
 

В природния цикъл има само няколко момента с такава сила! Нека бъдем заедно точно тогава, на подходящото място, с приятелите си! Кога, ако не на Еньов Ден! Кой, ако не ние! Къде, ако не в Райската Градина! И когато Слънчо се подаде на Хоризонта, да му предложим себе си, изкуството си и молитвите си за един по-добър свят…
 

За да сътворим един незабравим Спектакъл за Слънцето и за да го оженим за най-хубавата Мома – Еньова Булка, направена от дъхави билки и полски цветя, оформяме няколко работилници, в които всеки може да участва според уменията и желанието си. Очаквайте скоро и описание на всичко, което предстои да изживеем заедно!

Ива

Земя

bottom of page